Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Montenegró linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Montenegró képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: montenegro.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 98 db
Általános információk

Általános információk

A montenegrói part az Adriai-tenger délkeleti részén helyezkedik el, Horvátország és Albánia között. 260,2 km hosszú, melyből a szárazföldi part hossza 249,1 km, a szigetek partvonalának hossza: 11,1 km. A tenger gyorsan mélyül, az Adria legmélyebb pontja Montenegró partjai előtt található, 1280 m.

Balkánblog

Balkánblog

Európa gyöngyszeme, Montenegró minden turista igényeit maximálisan kielégiti. Gyönyörű tengerparttal, történelmi városokkal, égig érő hegycsúcsokkal rendelkezik, egyszóval ebben az országban nem lehet unatkozni. Ez a blog Montenegróról és a környező országokról szól, a Balkánról, Európa legérdekesebb térségéről.

Bar

Bar

Bar kikötőváros, emellett pedig ismert turisztikai központ. Óvárosát már a 11. században említik, a kiválló állapotban megmaradt városfala pedig sok látogatót vonz. A több mint 2000 éves olajfa külön attrakciót jelent az idelátogatóknak, különösen, hogy a mai napig hoz termést. Közvetlen közelében gyönyörű strandok vannak, például Sutomore, Buljarica, és Čanj.

Hirdetés
Bijelo Polje

Bijelo Polje

Ha Szerbián át haladunk a montenegrói tengerpart felé, ezt a várost érinteni fogjuk.

Budva

Budva

A montenegrói turizmus tengerparti fővárosa. A legnyüzsgőbb tengerparti város.Az óváros egy kicsiny félszigeten fekszik és a kulturális örökség bölcsője. Keskeny utcák keresztezik egymást, kis terekkel és híres épületekkel, mint például a Sv. Trojica-templom, ami helyet ad Stjepan Mitrov Ljubisa író síremlékének, vagy a Sv. Ivan, Sv. Bogorodica és Sv. Sava-templomok. Nyaranként e hely kulturális központtá válik, s helyet ad számos színházi előadásnak, rendezvénynek. Stari Gradban számos kiállítást tekinthet meg az idelátogató. A Stanjevici, Podostrog, Rezevici i Gradiste-kolostorok fontos történelmi emlékei Budvának. Tengerpartja 21 km hosszú 17 stranddal.

Hirdetés
Budva

Budva

Budva és környéke, képek, információk

Budva éjszaka

Budva éjszaka

Az egyik legkedveltebb budvai disco

Danilovgrad

Danilovgrad

Danilovgrad, Bjelopavlici, Bjelopavlići hivatalos oldala.

Tuti menü