Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Tengerparti városok képes leírás - Montenegró.tlap.hu
részletek »

Tengerparti városok - Montenegró.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: montenegro.tlap.hu » Tengerparti városok
Keresés
Találatok száma - 8 db
Bar

Bar

Bar kikötőváros, emellett pedig ismert turisztikai központ. Óvárosát már a 11. században említik, a kiválló állapotban megmaradt városfala pedig sok látogatót vonz. A több mint 2000 éves olajfa külön attrakciót jelent az idelátogatóknak, különösen, hogy a mai napig hoz termést. Közvetlen közelében gyönyörű strandok vannak, például Sutomore, Buljarica, és Čanj.

Budva

Budva

A montenegrói turizmus tengerparti fővárosa. A legnyüzsgőbb tengerparti város.Az óváros egy kicsiny félszigeten fekszik és a kulturális örökség bölcsője. Keskeny utcák keresztezik egymást, kis terekkel és híres épületekkel, mint például a Sv. Trojica-templom, ami helyet ad Stjepan Mitrov Ljubisa író síremlékének, vagy a Sv. Ivan, Sv. Bogorodica és Sv. Sava-templomok. Nyaranként e hely kulturális központtá válik, s helyet ad számos színházi előadásnak, rendezvénynek. Stari Gradban számos kiállítást tekinthet meg az idelátogató. A Stanjevici, Podostrog, Rezevici i Gradiste-kolostorok fontos történelmi emlékei Budvának. Tengerpartja 21 km hosszú 17 stranddal.

Herceg Novi

Herceg Novi

Az Orjen hegy lábánál az öböl bejáratánál van Herceg Novi, a nap, virágok, festők és költők városa. A Herceg Novi riviéra hossza 25 km, melyet alkot félsziget, sziget, különböző strandok, érdekes kiránduló helyekkel, magas hegyek övezik, mediterrán településekkel, ahol az oljabogyó ültetvények és a különböző; mediterrán növények is megtalálhatóak.

Kotor

Kotor

A kotori öböl a legmélyebben helyezkedik el a Boka Kotorska öbölben, a hegyek miatt itt nincsenek homokos strandok. Több kikötő és móló van, mely különleges szépséget ad ennek a vidéknek. Ezek közül több is magán tulajdonban van, tehát ha itt veszünk ki szobát az öbölnek a szépséges oldalán, akkor élvezhetjük a saját mólót és kiköőt éjjel és nappal is egyaránt.

Lepetane

Lepetane

:: Lepetane :: Beautiful village in Boka kotorska - Montenegro

Tuti menü